nedelja, 12. avgust 2007

Podarim ptiča

Božo in Frida, naša družinska papagaja, vrste Agapornis fišer, sta se pred časom precej intenzivno ljubila.

Plod njune ljubezni je bilo 5 lepih, luštnih mladih papagajev. Jasno, Agapornisov. V času njihove vzreje se je pripetila tragedija. Frida, njihova mati, nam je pobegnila, in ko jo je moj stvarnik Bojan ujel, jo je, predvidoma od vročine in strahu, zadela kap. Umrla je. Mladički so bili že dovolj veliki, da je zanje lahko poskrbel Božo sam.

Oddali smo že 4 mladičke. V paru, ker gre za ptiče, ki se imajo radi in zategadelj radi živijo v parih.

Zadeva je sledeča. Podarjam enega Agapornisa. Moj brat Domen ga je poimenoval Eržo, po najinem prijatelju. Na to temo sva posnela tudi film, ki pa ni za javno objavo. Podobnost je zgolj naključna. Ptič Eržo je urejen, mlad, situiran. Je lep. Spolno aktiven bo postal čez čas in je tudi kolikor toliko socializiran - nekolikanj očitna je le maternalna deprivacija. Zelene barve, rdečekljun, šavsne pa kot rotvajler, če je treba. Mladička, doma vzgojenega - v času vzgoje je mali kakec večkrat padel na mojo skrbno dlan - podarim izključno skrbnemu lastniku, ki je pripravljen odšteti denar za njegovo partnerko! Ob morebitni sklenitvi posla, mi morate predložiti podatke o vaših mesečnih dohodkih (da vidim, če ste sposobni skrbeti za malega lepotca), dokaze o vaši nekaznovanosti, sliko, opraviti pa boste morali tudi test splošne razgledanosti - Eržo papagaj se namreč rad pogovarja o zunanjepolitičnih zadevah, športu in avtomobilih.


5 mladičkov. Plod ljubezni med Božotom in Frido.


Mali ptič Eržo.


Ko bo velik bo zelo lep. Še lepši, kot je zdaj. Sliši se nemogoče, pa je.

Ponudbe zbiram na tem blogu, v komentarjih. Povejte prosim naprej.

6 komentarjev:

miss.nymphee pravi ...

Lep je že tale Eržo, ampak je menda tudi glasen. Mene to sicer ne moti, bi pa znalo znalo bit moteče naši mački.

Jo bom prašala pa sporočim. ;)

Nejc Jemec pravi ...

Kar vprašaj, bo(m) počakal ;) Pri nas je z mački tako. Kletka, v kateri imamo naše čez dan zunaj, je pač prevelika (preveč masivna in ogromna) ovira, tako da so se z mački že spoprijateljili. Kadar je pa kakšen mačkon prepogumen, zanj poskrbi babica, ki je nanje že itak alergična - tacajo po njeni njivi (krompir, korenje, solata ...). Pa da ne bo pomote, zgolj zadere se nanje.

miss.nymphee pravi ...

Pri tistem 'poskrbi' me je res že malenkost zaskrbelo, čeprav mi nikakor ni šlo v koncept z reševanjem žužka v zadnjem postu (mimogrede, pohvaljen). :)

Aja, mačka še vedno spi...

miss.nymphee pravi ...

Mačka pravi, da ni šans. Razvajena edinka, kaj čm...

Nejc Jemec pravi ...

Ni panike. Morda si pa premisli in morda Božo dobi novo partnerko in morda ...

Anonimni pravi ...

zelo lep ptič. jaz bi ga zelo rada imela. ali je še možno.